Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η καλύτερη ταινία της χρονιάς

Η ταινία "Inside Llewyn Davis", μια ιστορία των αδελφών Κοέν για έναν τραγουδιστή της φολκ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ των αρχών της δεκαετίας του 1960,
ανακηρύχθηκε χθες Σάββατο ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εθνική Εταιρεία των Κριτικών Κινηματογράφου, με τον σταρ Όσκαρ Άιζακ ως καλύτερο ηθοποιό και τους δύο αδελφούς κινηματογραφιστές να μοιράζονται τη διάκριση του καλύτερου σκηνοθέτη.

Η ομάδα, που αποτελείται από 56 διακεκριμένους κριτικούς κινηματογράφου από εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, επέλεξε την Κέιτ Μπλάνσετ ως καλύτερη ηθοποιό για το "Μπλου Τζάσμιν" του Γούντι Άλεν, στην οποία υποδύεται την προβληματική σύζυγο ενός χρηματιστή απατεώνα.

             
Η διάκριση του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Τζένιφερ Λόρενς για το "American Hustle" που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο κέρδισε τη διάκριση του δεύτερου καλύτερου ρόλου για το ρόλο ενός γκάνγκστερ λαθρέμπορου ναρκωτικών που υποδύεται στην ταινία "Spring Breakers".

Επιλέγοντας το "Inside Llewyn Davis", οι κριτικοί διαχώρισαν τη θέση τους από επιλογές άλλων ομάδων όπως το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών και τον Κύκλο Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που επέλεξαν αντίστοιχα το "Her" και το "American Hustle" ως καλύτερες ταινίες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ένωση Παραγωγών είχε αφήσει αυτή την ταινία, που έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, εκτός του καταλόγου της των υποψηφίων για την καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Στην ταινία, που κέρδισε ακόμη το βραβείο των κριτικών για την καλύτερη κινηματογράφηση και στο οποίο παίζει επίσης ο Κάρεϊ Μούλιγκαν, ο Άιζακ υποδύεται τον ήρωα του τίτλου Λιούιν Ντέιβις, έναν μουσικό της φολκ σε ένα σαββατοκύριακο-οδύσσεια με μουσική υπόκρουση του T-Bon Burnette.

Η ταινία είχε επιλεγεί ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εταιρία Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης και είναι υποψήφια για πολλές Χρυσές Σφαίρες, περιλαμβανομένων εκείνων για το καλύτερο μιούζικαλ ή κωμωδία.

Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου είναι από τα τελευταία που ανακοινώνονται πριν από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ που θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες. Η τελετή της απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

Ο Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν είναι κινηματογραφιστές, παραγωγοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες. Η πρώτη τους ταινία ήταν το "Μόνο αίμα" (1984) και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, το "Fargo" («Φάργκο») και το "True Grit." («Αληθινό θράσος») μέχρι τη βραβευθείσα με Όσκαρ καλύτερη ταινία τους «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους» (“No Country for Old Men").

H συγκεκριμένη ταινία είχε επιλεχθεί μέσα στις δέκα καλύτερες ταινίες τις χρονιάς που πέρασε και απο την Σεροτονίνη.Δείτε την σχετική λίστα  εδώ.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου