Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

''The World of Stainboy'' μια ολοκληρωμένη σειρά κινουμένων σχεδίων από τον Tim Burton

Το 1997 στο βιβλίο του ''The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories'', ο Tim Burton μας συστήνει ένα παράξενο θηριοτροφείο με απροσάρμοστους εφήβους των οποίον τα ονόματα είναι κάπως έτσι: Toxic Boy, Junk Girl, the Pin Cushion Queen and the Boy with Nails in his Eyes.


''Εμπνευσμένος από ήρωες της παιδικής του ηλικίας, όπως ο Dr. Seuss και ο Roald Dahl, ο Burton μεταφέρει εξαιρετικά τον πόνο ενός ιδιαίτερου εφήβου. Όπως και στις ταινίες του, καταφέρνει η ιστορία του να είναι παιδιάστικη αλλά και σοφιστικέ, συνδυάζοντας το αθώο με το μακάβριο" γράφει ο δημοσιογράφος James Ryan στην εφημερίδα New York Times.


Ένας από αυτούς τους ιδιαίτερους εφήβους είναι και ο Stain Boy:

Δεν μπορεί να πετάξει γύρω από ψηλά κτίρια,
ή να ξεπεράσει ένα γρήγορο τρένο,
το μόνο ταλέντο που φαίνεται να έχει
είναι να αφήνει έναν άσχημο λεκέ .

Μερικές φορές ξέρω ότι τον ενοχλεί,
που δεν μπορεί να τρέξει, να κολυμπήσει ή να πετάξει,
και λόγω αυτής της μίας του ικανότητας,
ο λογαριασμός του καθαριστηρίου είναι στα ύψη.


Το 2000, o Burton επεκτείνει τις περιπέτειες Stain Boy (συμπιέζοντας ταυτόχρονα το όνομά του σε μία λέξη) με το ''World of Stainboy'', μια μικρής διάρκειας σειρά κινούμενων σχεδίων, που προβλήθηκαν μόνο διαδικτυακά. ''Για να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες θα έπρεπε να βρεθεί το σωστό μέσο. Πιστεύω ότι το Διαδίκτυο ήταν το ιδανικότερο μέσο για να πεις μια θλιβερή ιστορία όπως αυτή του Stainboy. Ένας χαρακτήρας που δεν κάνει πολλά, απλά τέλειος για ένα τετράλεπτο κινούμενο σχέδιο" δήλωσε ο Burton εκείνη την εποχή.

Ο Burton δημιούργησε μια σειρά από σκίτσα, ακουαρέλες, παστέλ και μαζί με το σενάριο και storyboards, δόθηκαν στο Flinch Studio για τη μεταφορά τους σε animation. Είκοσι-έξι επεισόδια είχαν προγραμματιστεί να βγουν, αλλά μόνο έξι τελικά ολοκληρώθηκαν. 

"Το Stainboy ήταν ένα πείραμα για την εύρεση-ανάπτυξη πηγών εσόδων για το Web αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, τουλάχιστον οικονομικά" γράφει η συγγραφέας Alison McMahan.

Ο χαρακτήρας του Stainboy κατάφερε να αναστηθεί και πάλι στα τέλη του 2010, όταν Burton μέσω του Twitter κάλεσε τους οπαδούς του ήρωα να τον βοηθήσουν να συνθέσει μια νέα περιπέτεια. Ο Burton ένωσε τις προτάσεις των καλύτερων tweets και δημιούργησε μια νέα ιστορία (μπορείτε να διαβάσετε το τελικό αποτέλεσμα των tweets εδώ).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ολοκληρωμένη σειρά έξι mini επεισοδίων παρακάτω:

Επεισόδιο 1: Stare Girl



Επεισόδιο 2: Toxic Boy




Επεισόδιο 3: Bowling Ball Head




Επεισόδιο 4: Robot Boy




Επεισόδιο 5: Matchstick Girl




Επεισόδιο 6: The Origin of Stainboy




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου