Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Για το πάρτι των Χριστουγέννων εγώ θα βάλω Ramones

Τα χριστούγεννα σίγουρα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό που πάντα με ενοχλούσε πιο πολύ σε αυτήν την γιορτή είναι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Πόσο Wham και Maraih Carey να αντέξει ένας νορμάλ άνθρωπος ? Και όμως εγώ θυμάμαι μια ζωή στα πάρτι μας τα Χριστούγεννα  την βγάζαμε με Ramones, Motorhead και Johny Cash. Έτσι αποφάσισα δυο πράγματα 1ον θα κάνω την παρακάτω λίστα (με πόνο για τα κομμάτια που δεν μπήκαν) και 2ον όσα παιδάκια και να έρθουν να μου πουν τα κάλαντα φέτος θα τους δίνω Cd των Ramones ...





                                                



                                                    10. Monster magnet- Dead Christmas
Είναι το δέκατο κομμάτι απο τον δίσκο ''Dopes to Infinity'' των Monster Magnet που είχε κυκλοφορήσει το 1995 από την Α&Μ Records.

                                 



                                                    9. Hanoi Rocks -Dead By Christmass
Οι Hanoi Rocks είναι ένα Hard/ Glam-rock συγκρότημα από την Φινλανδία. Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει πριν από το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας ως single το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε με το άλμπουμ και κυκλοφόρησε αργότερα στο τρίτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο ''Self Destruction Blues''. Το single  είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 1981 και θεωρήθηκε προφητικό για τον τραγικό θάνατο του ντράμερ της μπάντας Nicholas ''Razzle'' Dingley ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όπως περιγράφει και το ρεφρέν του κομματιού.
                                               
                               



                                          8. Twisted Sister - I Saw Mommy Kissing Santa Claus
Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Βρετανό Tommie Connor και το ερμήνευσε πρώτος ο Jimmy Boyd σε ηλικία 13 ετών! Το κομμάτι έπιασε το Νο 1 των ποπ επιτυχιών του Billboard το 1952. Τον Οκτώβριο του 2006 οι Twisted Sister κυκλοφόρησαν έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικα κομμάτια με τίτλο Twisted Christmas όπου και συμπεριέλαβαν την δική τους έκδοση στο κομμάτι.

                              


                                               7. Billy Idol- Yellin` At The Christmas Tree
O Billy Idol έκανε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του 80 με κομμάτια όπως το Dancing With Myself, Whitw Wedding, Rebel Yell και Eyes Without A Face. Στην συνέχεια η μουσική του καριέρα πήρε την κάτω βόλτα αφού ποτέ δεν κατάφερε ξανά να ερμηνεύσει χιτάκια όπως στο παρελθόν. Το 2006 ο Βρετανός καλλιτέχνης κυκλοφόρησε μια συλλογή με διασκευές σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ίσως και να ήταν μια ύστατη προσπάθεια του καλλιτέχνη να ξανακερδίσει την χαμένη του αίγλη, αφού ήταν και η τελευταία προσωπική του δισκογραφική δουλειά μέχρι σήμερα.

                              




                                                          6. Jet- Back Door Santa 
To κομμάτι ''Back Door Santa'' έχει γραφτεί από τον Clarence Carter και τον Marcus Daniel και ερμηνεύτηκε πρώτη φορά από τον Carter. Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει σε μια συλλογή με soul χριστουγεννιάτικα κομμάτια το 1968. Τα σεξουαλικά υπονοούμενα των στίχων το κάνουν να διαφέρει απο τα κλασικά τραγούδια των εορτών δίνοντάς μας μια πιο πικάντικη ατμόσφαιρα για τις γιορτές. Οι Jet είχαν κάνει αυτήν την σπάνια και πολύ καλή διασκευή το 2003 και την είχαν κυκλοφορήσει ως single

                                




                                               5. Gary Glitter- Another Rock N Roll Christmas 
O Gary Glitter σίγουρα μια απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Glam-rock γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 70 και του 80. Αργότερα στα 90`s ξέσπασαν τα πρώτα σκάνδαλα όταν τον συνέλαβε η αστυνομία να έχει στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό και αργότερα κατηγορήθηκε και για κακοποίηση ανηλίκου. Φυσικά όλα αυτά είναι γνωστά, αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ότι το κομμάτι ''Another Rock N Roll Christmas'' το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1984 είναι ένα από τα πιο παιγμένα και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα χιτ όλων των εποχών.

                                  


                                                  


                                                   4. The Damned- There Ain`t Sanity Claus 
Punk-rock και χριστούγεννα πάνε μαζί τέλεια και οι Damned φρόντισαν να μας το κάνουν λιανά πριν από 23 χρόνια. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1980 το punk-rock συγκρότημα από το Λονδίνο κυκλοφόρησε το single,  ''There Ain`t Sanity Claus'' ενδεχομένως με σκοπό την χριτουγενιάτικη αγορά, χωρίς όμως να καταφέρει να μπεί στα charts. Ουσιαστικά ο τίτλος και οι στίχοι είναι μια μεταφορά την κωμική ταινία των Max Brothers toy 1935  ''A  Night At The Opera''

                                   




                                                     3. Lemmy Kilminster- Run Run Rudolf 
To κομμάτι το ηχογράφησε πρώτος ο Chuck Berry το 1958 και το κυκλοφόρησε ως single από την Chess Records. Ο κανονικός τίτλος είναι Run Rudolf Run αλλά το κομμάτι έχει διασκευαστεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες και πολλές φορές με τον τίτλο που το διασκεύασε και o Lemmy. To 2008 o Lemmy παρέα με τους Dave Grohl και Βilly Gibbons δημιούργησαν ένα supergroup και διασκεύασαν το κομμάτι στα πλαίσια μια συλλογής με τίτλο We Wish You A Metal Christmas and A Headbanging New Year.

                                     





                                                  2. Flaming Lips- A Change At Christmas 
Ότι και να πεί κανείς για τους Lips είναι λίγο. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν γνωστό πόσο τους αγαπάω θα τους είχα στο νούμερο ένα. Το κομμάτι ''A Change AT Christmas'' μας έρχεται από την συλλογή με τίτλο A Very Indie Christmas που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2011.

                               




                                          1. Ramones- Mery Christmas (I Don`t Want To Fight)
Και ναι άφησα για το Νο 1 τους Ramones που στην τελική τους αγαπάμε όλοι (μερικοί βέβαια μόνο για τα μπλουζάκια τους). Από το ενδέκατο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο Brain Drain που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 1989. Τους στίχους έχει γράψει ο Joey και ήταν το κομμάτι που έκλεινε την κανονική έκδοση του άλμπουμ.

                                





          Εκτός συναγωνισμού: John Cash - The Johny Cash Family Chritmas (Full Album)
Χωρίς πολλές συστάσεις το έβαλα ξεχωριστά γιατί απλά δεν γίνεται να απομονώσεις κάποιο κομμάτι, είναι μια εκπομπή δώρο του τεράστιου καλλιτέχνη και μπορείτε άνετα το πρωϊ των Χγεννων να την απολαύσετε ολόκληρη. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1972 και συμμετέχουν μαζί με τον Κας σπουδαίοι καλλιτέχνες και φίλοι του τραγουδιστή ανάμεσά τους  June Carter Cash, Marshall Grant, Tommy Cash, Harold Reid, Larry Butler, Maybelle Carter, Anita Carter, Carl Perkins και Lew DeWitt


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου