Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οι Mastodon κατηγορήθηκαν για ρατσισμό λόγω μιας μπλούζας που έβγαλαν για την ημέρα των Ευχαριστιών

Σε μπελάδες έβαλε τους Mastodon η κίνησή τους να βγάλουν μια μπλούζα για την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών. Η μπλούζα που δείχνει έναν από τους πρώτους αποίκους της Αμερικής να έχει το όπλο του στραμμένο πάνω σε μια γηγενή Ινδιάνα η οποία υποτακτικά του προσφέρει μια πιατέλα με γαλοπούλα η οποία ως γνωστόν είναι το επίσημο φαγητό της Αμερικανικής γιορτής.
Το μπλουζάκι ξέσπασε πολύ αρνητικά σχόλια στο Facebook, για την μπλούζα αλλά και για την μπάντα. Οι Mastodon κατηγορήθηκαν για ρατσισμό (?) και αναγκάστηκαν να προβούν στην εξής παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:

«Σχετικά με την μπλούζα μας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, πιστέψτε το ή όχι, οι ινδιάνοι σφαγιάστηκαν από τους λευκούς αποίκους, οι οποίοι μετεξελίχτηκαν στους Αμερικάνους που είμαστε σήμερα εμείς. Η μπλούζα καταδεικνύει αυτή τη θηριωδία. Μπορεί ως συγκρότημα να έχουμε αρρωστημένη αίσθηση του χιούμορ, αλλά δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια «ρατσιστές», όπως μας αποκαλέσατε μερικοί που δεν το πιάσατε...»

Η αλήθεια είναι πως το μήνυμα της μπλούζας μοιάζει να είναι σαφέστατο και απορεί κανείς για της κατηγορίες. Βέβαια είμαι σίγουρος πως τον μέσο Αμερικάνο ο οποίος φουσκώνει σαν γαλοπούλα όταν προφέρει την λέξη Πατριώτης,  του έκατσε βαρύ το να θίξει κάποιος τα εθνικά του έθιμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου