Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Live N Roll : Τα καλύτερα live της εβδομάδας



Πλούσιο το μενού μας και αυτήν την εβδομάδα, καθώς για άλλη μια φορά θα επισκεφτούν τη χώρα μας γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Σεροτονίνη και πάλι συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποιο live θέλετε να δείτε. Καλή διασκέδαση.



1. Graveyard +1000mods

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, Αθήνα, Gagarin /Σάββατο 30 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Block 33

Οι Σουηδοί Graveyard ηγούνται της classic-rock revival σκηνής που κερδίζει διαρκώς μεγαλύτερο κοινό ανά τον πλανήτη. Διθυραμβικές κριτικές και ανάλογη υποδοχή από το κοινό έφεραν στο προσκήνιο τους Graveyard που πλέον είναι στον δρόμο για μεγάλα πράγματα. Η αγάπη που έχουν για τα 60ς και τα 70ς δεν τους περιορίζει, καθώς στον ήχο τους κυριαρχεί το προσωπικό τους γούστο και όχι η στείρα αντιγραφή που χαρακτηρίζει πολλά συγκροτήματα του είδους. Ηχογραφημένη αναλογικά και γεμάτη ιδέες, η δισκογραφία τους συνδυάζει μοναδικά την ροκ φόρμα με τα blues και οι συγκρίσεις με τα συγκροτήματα-τοτέμ της κλασικής ροκ είναι τόσο αναπόφευκτες όσο και τιμητικές.

Οι 1000 Mods έχουν κερδίσει με το σπαθί τους τον τίτλο μιας από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της εγχώριας σκηνής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν καταφέρει να να οργώσουν την Ελλάδα, να περιοδεύσουν στην Ευρώπη και να κυκλοφορήσουν τον εξαιρετικό stoner-rock δίσκο “Super Van Vacation” με παραγωγό τον Billy Anderson (Sleep, Melvins, Neurosis, Om , κλπ). Ο ήχος τους είναι βαρύς, ασήκωτος και αναλογικός: το ιδανικό συμπλήρωμα για μια συναυλία των Graveyard.
Προπώληση: 18 Ευρώ (τα πρώτα 200 εισιτήρια για Αθήνα και για Θεσσαλονίκη), 20 Ευρώ στα Public,www.ticketarena.gr και www.viva.gr 
Ταμείο: 23 Ευρώ /Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 και για τις δύο συναυλίες.



2. Keep Shelly In Athens  Σάββατο 30/11 ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5)
Mε 3 αμερικάνικα tour ήδη στο ενεργητικό τους και συμμετοχή στο μεγαλύτερο festival της Αμερικής,το περίφημο Coachella,με τον βρετανικό Guardian,το Gorilla vs Bear,το Pitchfork και μια σειρά από εγκυρότατα μέσα να γράφουν εγκωμιαστικά σχόλια για τις μουσικές & την αισθητική του αθηναϊκού ντουέτου,oι Keep Shelly in Athens επιστρέφουν στην πόλη τους για να παρουσιάσουν ζωντανά το ντεμπούτο album τους "At Home",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το hip αμερικάνικο label Cascine. O ήχος τους θυμίζει τις καλύτερες στιγμές των Air & των Saint Etienne (σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian) ενώ τα ατμοσφαιρικά τους μέρη φέρνουν στο μυαλό τις πιο avant-garde στιγμές των Cocteau Twins,δικαιολογώντας έτσι το τεράστιο buzz που έχει γίνει γύρω από το όνομά τους.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ. 10€/ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ. 22:00


3. Νew Model Army 
Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του Βρετανικού post-punk / indie-rock επιστρέφει στην Ελλάδα! Οι New Model Army, με πολυάριθμο και ιδιαίτερα αφοσιωμένο κοινό στη χώρα μας, θα βρίσκονται στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, για μια μοναδική συναυλία γεμάτη ρυθμό και ένταση! Η mini περιοδεία τους στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Λάρισα (Μύλος, Πέμπτη 28/11) και τη Θεσσαλονίκη (Block 33, Παρασκευή 29/11). Διανύοντας πλέον το 33ο έτος της πορείας τους στη μουσική, οι New Model Army συνεχίζουν ακάθεκτοι με όπλο τους ένα σπάνιο, για ανθρώπους με τόσο μεγάλη διαδρομή, πάθος για δημιουργία και ταυτόχρονα μια άσβεστη φλόγα που καίει μέσα τους και τους κάνει να συνεχίζουν να καταγγέλουν, με τον δικό τους τρόπο, τα κακώς κείμενα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Εισιτήρια: 17 € προπώληση / 20 € ταμείο.



4. Anneke van Giersbergen Band Παρασκευή 29/11 Εightball Club Θεσσαλονίκη (Πίνδου 1, Λαδάδικα) Σάββατο 30/11 Stage Club Λάρισα (Ήρας και Φιλίππου) Κυριακή 01/12  KooKoo Bar (Ιάκχου 17 Γκάζι)
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ένας άγγελος επί γης. Ο συνδυασμός εξάλλου φωνής και εμφάνισης δεν αφήνει περιθώρια για άλλους χαρακτηρισμούς. Συχνά παρασύρει η έκδηλη ομορφιά της κι επικεντρώνεται κανείς εκεί. Μόλις όμως αρχίσουν οι μελωδίες να βγαίνουν από το στόμα καταλαβαίνει κι πιο αδαής που βρίσκεται η πραγματική ομορφιά, καθώς το βεληνεκές της φωνής της φτάνει αυτό μιας σοπράνο. H εκπληκτική τραγουδίστρια και μουσικός που ακούει στο όνομα Anneke Van Giersbergen, μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες του Ελληνικού rock κι όχι μόνο κοινού, στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 30 στην Λάρισα και την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα μας επισκεφτεί για να μας χαρίσει 3 ακόμη εκστατικές συναυλίες και μάλιστα με ολόφρεσκο album με τίτλο “Drive”.

Εισιτήρια : Θεσσαλονίκη Προπώληση: 17€ [Τα πρώτα 100] Προπώληση/Ταμείο: 20€ (Σημεία Προπώλησης: Ticket House , Nephilim , Stereodisc , Lotus)
Λάρισα : Προπώληση 15€ [Τα πρώτα 100] Προπώληση/Ταμείο: 18€
Σημεία Προπώλησης:-- Rock Music Store (Koραη 34) -- Βιβλιοπωλείo Παπασωτηρίου
Αθήνα : Προπώληση: 17€ [Τα πρώτα 200]Προπώληση/Ταμείο: 20€
Σημεία Προπώλησης: Μέσω του Viva.gr και του τηλεφωνικού αριθμού 11876
Public, Seven Video Spots, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

5. Μωρά στη Φωτιά Παρασκευή 29/11 Club Stage Λάρισα (Ήρας και Φιλίππου)
Εντάξει δεν νομίζω να χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις τα Μωρά μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές, βασισμένοι πάντα στα κομμάτια που είχαν γράψει πριν από κανα δυο δεκαετίες ο Στέλιος Σαλβαδόρ και η παρέα του θα κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και η προπώληση γίνεται από το Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.





6. Πάρτι ενίσχυσης της Αντιφασιστικής Κίνησης Βόλου
Από τις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει το πάρτι με ελεύθερη είσοδο και σημαντικές μπάντες που θα
εμφανιστούν live. To Πάρτι θα γίνει στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Βόλου και θα εμφανιστούν με τυχαία σειρά οι παρακάτω μπάντες

Green Goblins (Κατερίνη)
Screaming Dead Ballons (Λάρισα)
Αγιογράφος (Βόλος)
Nellcôtes (Κατερίνη)
Εxiles (Λάρισα)
Zafina και Έλξυ (Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου