Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

H μπάντα της ημέρας : September Girls (No 19)

Αυτό που έχω διαπιστώσει λοιπόν μέσα από αυτή την στήλη είναι ότι εκεί στο Δουβλίνο υπάρχει πολύ ταλέντο. Σίγουρα δεν είναι όπως στο Λονδίνο, το Μπρούκλιν ή κάποια άλλη παραδοσιακή ''μπαντομάνα'', αλλά άμα αναλογιστούμε το ότι πρόκειται για μια σχετικά μικρή πόλη (560.000 κάτοικοι), θα πρέπει να το παραδεχτούμε πως κάτι γίνεται σωστά εκεί πέρα.
Η σημερινή μπάντα όπως ήδη καταλάβατε κατάγεται από το Δουβλίνο και πρόκειται για ένα 5μελές σχήμα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Ίσως το όνομα September Girls να μην δυσκολεύτηκαν και πολύ για να το βρούνε, αλλά πιστεύω πως ήθελαν να τονίσουν το μελαγχολικό ύφος της μουσικής τους. Η αλήθεια είναι πως εμένα θα μου καθόταν μια χαρά άμα λεγόταν και Fuzz Girls.

Ότι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα βρίσκεται λίγο σπάνια καθώς κυκλοφόρησαν κάτι κασέτες, όμως το καινούριο άλμπουμ των κοριτσιών ''Cursing The Sea'' θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2014 από την Fortuna Pop

Οι September Girls είναι οι Paula Cullen (μπάσο, φωνητικά), Caoimhe Derwin (κιθάρα, φωνητικά), Lauren Kerchner (πλήκτρα, φωνητικά), Jessie Ward (κιθάρα, φωνητικά) and Sarah Grimes (τύμπανα).


                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου