Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Kυριακάτικο σινεμά (καινούριες ταινίες)

Στο σημερινό Κυριακάτικο σινεμά θα ασχοληθούμε με ολοκαίνουριες ταινίες, οι οποίες έκαναν πρεμιέρα στους κινηματογράφους μόλις αυτήν την εβδομάδα!
Μια έφηβη προσπαθεί να βρει την ερωτική της ταυτότητα, ένας δικηγόρος ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, μια μητέρα "ελέγχει" το γιο της και ο Βιν Ντίζελ παραμένει σε έναν ακατοίκητο πλανήτη. Ξεχωριστό, όμως, θεωρείται το αληθινό δράμα "Μια Στάση πριν το Τέλος", μια ταινία που για πολλούς θα φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ!


"Μια στάση πριν το τέλος" ("Fruitvale station")
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Όσκαρ Γκράντ, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις παγκοσμίως. Το προαίσθημα του Όσκαρ του φωνάζει ότι κάτι πρόκειται να του συμβεί στις 31 Δεκεμβρίου 2008, γεγονός που τον οδηγεί στο να προσπαθήσει να αλλάξει ως άνθρωπος. Σκοπός του είναι να γίνει καλύτερος τη νέα χρονιά και να βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή δεν είναι εύκολη, καθώς η εξέλιξη χαρακτηρίζεται δραματική. Ξαφνικά, ένας ειδικός φρουρός θα τον πυροβολήσει εν ψυχρώ στη στάση του τρένου...
Σκηνοθεσία: Ράιν ΚούγκλερΠρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Οκτάβια Σπένσερ, Μέλονι Ντίαζ.

"Νέα και όμορφη" ("Jeune et Jolie")
Μπορεί το καλοκαίρι η Ιζαμπέλ να κάνει για πρώτη φορά σεξ... αλλά το φθινόπωρο δουλεύει ήδη ως πόρνη. Το κίνητρο της δεν είναι τα χρήματα, αφού δεν τα έχει τόσο ανάγκη, αλλά το γεγονός ότι βλέπει την κατάσταση σαν ένα πείραμα "ενηλικίωσης". Η Ιζαμπέλ γνωρίζει ξένους ηλικιωμένους μέσα από το διαδίκτυο και τους κλείνει ραντεβού σε ξενοδοχεία. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί μάθημα στο σχολείο, δίνει ερωτικές συμβουλές στη φίλη της και έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια της. Θα έρθει, όμως, η στιγμή που οι γονείς της θα ανακαλύψουν την αλήθεια.
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν, Πρωταγωνιστούν: Μαρίν Βαχτ, Τζεραλντίν Πελάς, Φρεντερίκ Πιερό, Φαντέν Ραβάτ, Γιόχαν Λέισεν, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

"Οικογενειακή υπόθεση" ("Child's pose")
Μια υπόθεση οικογενειακή, ταξική... και δραματική λαμβάνει χώρα στις αίθουσες των κινηματογράφων, έχοντας ήδη στα χέρια της τη Χρυσή Άρκτο στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Μια σκληρή και αυταρχική μητέρα κάνει τα πάντα για να σώσει το γιο της από την κατηγορία του φόνου, χρησιμοποιώντας τα χρήματα και τη δύναμη της. Όμως, η γυναίκα θα φτάσει στο σημείο να παίρνει αποφάσεις για αυτόν και να κινεί τη ζωή του σε κάθε τομέα.
Σκηνοθεσία: Κάλιν Πέτερ Νέτζερ, Πρωταγωνιστούν: Λουμινίτα Γκεοργκίου, Μπόγκνταν Ντουμιτράς, Ίλινκα Γκόια.

"Riddick"
Ο Riddick, ο γνωστός Βιν Ντίζελ, έχει εγκλωβιστεί σε έναν πλανήτη δίπλα στον ήλιο, νομίζοντας ότι είναι ακατοίκητος. Γρήγορα, όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπος με επικίνδυνα αρπακτικά που προσπαθούν να τον εξολοθρεύσουν... με αποτέλεσμα να βρίσκει τη λύση στην ενεργοποίηση του φάρου έκτακτης ανάγκης. Ξαφνικά δυο πλοία γεμάτα με μισθοφόρους φτάνουν στο σημείο... εχθρούς που θέλουν οπωσδήποτε το κεφάλι του Riddick. Ωστόσο, μια τρομακτική καταιγίδα πλησιάζει κοντά τους, ένα φυσικό φαινόμενο που απειλεί με το θάνατο όλων τους.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Τουόχι, Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Καρλ Ούρμπαν, Κάτι Σάκχοφ, Ντέιβ Μπαουτίστα.

"Όσα φέρνει ο χρόνος" ("About time")
Ένας 21χρονος δικηγόρος κάνει άσκηση σε ένα γραφείο... αλλά γρήγορα θα ανακαλύψει ότι μπορεί να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Όπως όλοι οι άντρες στην οικογένεια του, έτσι και αυτός έχει την ευκαιρία να οδηγηθεί πίσω στο χρόνο και να διορθώσει ό,τι επιθυμεί. Στην αρχή, επιλέγει να ταξιδέψει στο παρελθόν, ώστε να κερδίσει μια κοπέλα, φλερτάροντας πιο δυναμικά. Παρόλα αυτά, ακόμα και εάν το ταξίδι μέσα στο χρόνο του προσφέρει πολλά χαμόγελα... είναι ικανό να τον φέρει αντιμέτωπο με δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις, Πρωταγωνιστούν: Ντόνoλ Γκλίσον, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Νάι, Τομ Χολάντερ, Μάργκοτ Ρόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου