Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Greek Underground : Deadfile

Μια καινούρια στήλη εγκαινιάζουμε σήμερα, όπως ήδη προαναγγείλαμε από χθες, με σκοπό την ανάδειξη και την στήριξη της ελληνικής underground σκηνής. Στα πολλά χρόνια που παρακολουθώ ελληνικές μπάντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα σχήματα. Σχεδόν πάντα
θα βρίσκονταν και μια μπάντα να με εντυπωσιάσει. Το κακό είναι πως στην χώρα που ζούμε οι ευκαιρίες είναι πολύ λίγες, η υποκουλτούρα του σκυλάδικου στην οποία γαλουχήθηκαν γενιές από τις δεκαετίες του 80 του 90 αλλά και του 2000 έχει στοιχειώσει την νεολαία η οποία συνωστίζεται στα σύγχρονα καφέ-μπαρ-κλαμπ και τα σπάει ακούγοντας Παντελίδη πίνοντας Caipiroska και πετώντας χαρτοπετσέτες αφού πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν για λουλούδια. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα διάφορα συγκροτήματα υπό αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν απλά και μόνο λόγο της αγάπης που έχουν για την μουσική. Χωρίς καμία προβολή από το ραδιόφωνο, χωρίς πολλούς διαθέσιμους χώρους για συναυλίες και κυρίως χωρίς καμία χρηματοδότηση από κάπου, αναγκασμένοι πολλές φορές να πληρώνουν ακόμα και τα μεταφορικά τους, συνεχίζουν να παίζουν με όλο τους το πάθος τις περισσότερες φορές για να ενισχύσουν κάποιον φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό, αντιρατσιστικό ή και αντιεξουσιαστικό σκοπό αδιαφορώντας για τα έξοδα και με μόνη ανταμοιβή, πολλές φορές, το χειροκρότημα του κόσμου. Ε ναι εγώ αυτό θέλω να το στηρίξω!


Το πρώτο ''ταξίδι'' που θα κάνει το Greek Underground θα είναι στο ''νησί των Φαιάκων'', δηλαδή στην αγαπημένη Κέρκυρα. Μπορεί το νησί να είναι γνωστό για τις φυσικές του ομορφιές και για τα πασχαλιάτικα έθιμα, όμως στο νησί ανθεί τον τελευταίο καιρό και το ροκ εν ρολ.
Η μπάντα που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι οι Deadfile μια παρέα  Κερκυραίων και όχι μόνο, η οποία στον ελεύθερο χρόνο της (αφού κάποια μέλη εργάζονται και κάποια σπουδάζουν ακόμη) μαζεύεται για να παίξει μουσική και κάνει σπουδαία δουλειά.

Το line-up
 Τα περισσότερα μέλη της μπάντας κατάγονται από την Κέρκυρα όμως κάποιοι κατάγονται και από άλλα μέρη της Ελλάδας (όπως Πάτρα, Αθήνα), και είναι στην  Κέρκυρα φοιτητές. Όπως είναι ευνόητο αυτό δυσκολεύει και άλλο την λειτουργία του συγκροτήματος, που όμως δεν το βάζει κάτω και  όπως θα διαπιστώσετε πολύ καλά κάνει. Η μπάντα χρησιμοποιεί πολλά όργανα όπως Τύμπανα, Μπάσο, 2 κιθάρες, 3 φωνές, Κόρνο, Τρομπέτα, Τσέλο, Φλάουτο και Σαξόφωνο.


Το Backround
Οι Deadfile ξεκίνησαν σαν one man project του Βασίλη Παγκράτη  τον Μάιο του 2012 (Deadfile & Applied Oneironautics). Μέσα στο 2013 συγκροτήθηκαν σε ένα 11μελές σχήμα και τώρα βρίσκονται στην διαδικασία της ηχογράφησης του νέου τους album. Το καλοκαίρι που μας πέρασε γίνανε και τα πρώτα Live της μπάντας προς το παρόν στην Κέρκυρα, ενώ το σχήμα είναι ανοιχτό σε προτάσεις για συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ.




Επιρροές
Οι Deadfile αντλούν επιρροές –μεταξύ άλλων- από το post-rock, την κινηματογραφική μουσική, τα delta blues και το trip-hop.Οι συνθέσεις των Deadfile, διαθέτουν μια σπάνια κινηματογραφική αισθητική η οποία αναπτύσσεται με βάση τα έγχορδα, τις post rock κιθάρες, αλλά και το πιάνο. Χρησιμοποιώντας πολλά και διαφορετικά samples


Κυκλοφορίες και επικοινωνία
Η μπάντα  έχει κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ μέσω του bandcamp, το Applied Oneironautics, και το ομώνυμο Deadfile, με το τελευταίο να ενσωματώνει, σε δύο κομμάτια, με μοναδικό τρόπο τα delta blues, τη gospel, αλλά και τα ιστορικά field recordings του Alan Lomax, στο ατμοσφαιρικό οικοδόμημα που χτίζει σιγά σιγά. Για να ακούσετε τα άλμπουμ πατήστε εδώ !
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το πολύ όμορφο Blog της μπάντας πατώντας εδώ ή για να επισκεφτείτε την σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook πατήστε εδώ.

                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου