Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Τα 10 κομμάτια που επιβάλλονται την βραδιά του Χάλογουϊν (Halloween)

Εντάξει το ξέρω φυσικά πως πρόκειται για άλλη μια ''αμερικανιά'', που όμως έχει φανατικούς οπαδούς στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Η γιορτή του Ηalloween που γιορτάζεται στις 31 Οκτώβρη, μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day- All Saints Day). Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.
Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από παλιούς Ιρλανδικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης (Τζακ) που κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό. Ο Τζακ αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Διάβολο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Ο Τζακ δέχτηκε να τον απελευθερώσει με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο Διάβολος να μην τον αφήσει να μπει στην Κόλαση. Πεθαίνοντας λοιπόν ο Τζακ, η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάει στην Κόλαση. Από τότε, ο Τζακ φτιάχνει αυτά τα φανάρια από κολοκύθα, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.
Αν και η συγκεκριμένη γιορτή παραδοσιακά γιορτάζεται στην Αμερική και τον Καναδά θυμίζοντας λίγο τα δικά μας κάλαντα, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα πάρτυ για το Χάλογουϊν. Έτσι λοιπόν η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ όντας μέσα στο κλίμα των ημερών σας παρουσιάζει τα κομμάτια που πρέπει να υπάρχουν στο Playlist ενός Ηalloween Party. Καλή διασκέδαση και καλό Χάλογουϊν!








                                                    10. "Dragula" - Rob Zombie

Ποιός άλλος από τον Rob Zombie θα ολοκλήρωνε την λίστα μας, ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς μουσικούς της εποχής μας. Rob θεωρείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους του Ηorror punk, που εκτός από μουσικός είναι επίσης και σκηνοθέτης ταινιών τρόμου. Λίγο η εμφάνιση και λίγο η τρομακτική του φωνή κάνουν την μουσική του ως την καλύτερη επένδυση για το Horror πάρτι σας.



            



            

                  9. Somebody`s Watching me- Rockwell

H μεγάλη pop επιτυχία, του R&B καλλιτέχνη Rockwell, της δεκαετίας του 80, κομμάτι στο οποίο συμμετέχει και ο Michael Jakson αλλά και ο αδερφός του Jermaine. To κομμάτι μιλάει για την παράνοια ενός καθημερινού ανθρώπου που νομίζει ότι συνεχώς κάποιος τον παρακολουθεί, η ''ύποπτη ατμόσφαιρα'' που δημιουργείται  κάνει το κομμάτι απαραίτητο για την λίστα μας.


                                 




                                                        8. Black Sabbath- Black Sabbath
Ίσως το καλύτερο κομμάτι που θα μπορούσε να υπάρχει εδώ μέσα. Η ανατριχιαστική εισαγωγή με τις καμπάνες που ακούγονται μέσα στην βροχή, σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Ακολουθούν οι Doom κιθάρες του Tony Iomy κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο βαριά, ενώ τέλος η φρικιαστική φωνή του Ozzy να τραγουδάει για την συνάντησή του με τον Διάολο κάνει τις καρδιές να χτυπάνε πιο γρήγορα

            







                                                       7. Τhe Cure- Lullaby 

Το ''νανούρισμα'' των Cure μόνο εφιάλτες μπορεί να φέρει, και σίγουρα θα επενδύσει το πάρτι σας με ανατριχίλα και φόβο. O Robert Smith μπλεγμένος μέσα στον ιστό μιας ανθρωποφάγου αράχνης, μαεστρικά περιγράφει της τελευταίες του στιγμές. Ναι το κομμάτι  είναι άλλη μια απόδειξη του ότι οι Cure είναι μια από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών.


                                                                    
                                            


                                               6.Roky Erickson - Night of the Vampire
Θα συμφωνήσετε όλοι μαζί μου, φαντάζομαι, πως ο ''τρομακτικός ύμνος'' του Τεξανού καλλιτέχνη δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα πάρτι την ημέρα του Χάλογουϊν. Ο Ρόκυ από τους πρωτοπόρους του ψυχεδελικού ροκ σίγουρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα  πώς να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το πάρτι μας. Πάρα πολύ καλή επίσης είναι η διασκευή του κομματιού από τους Fuzztones, την οποία μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ.


                                  




                                                        5. Misfits- Dig Up Her Bones

Ήρθε η ώρα να ξεσηκώσετε τους καλεσμένους σας και φυσικά οι Misfits είναι οι πιο κατάλληλη για να γίνει αυτό. Oι πρόγονοι του Horror Punk, με το κομμάτι ''Dig up her bones'' από το Αmerican Psycho άλμπουμ τους θα κάνουν όλους τους καλεσμένους να ΄΄χτυπηθούν''στους ρυθμούς του. Αρκεί βέβαια να ήταν και λίγο δυνατό το Horror Punch της υποδοχής.

                                 



                                                             4. AC/DC- Highway to Hell 

Αφού λοιπόν το πάρτι έχει ανάψει ήρθε η ώρα για τους Αυστραλούς AC/DC. Φυσικά και δεν χρειάζονται συστάσεις, ενώ το Highway to Hell είναι από τα πιο πολυπαιγμένα κομμάτια στην ιστορία των Horror Party.


                                   



                                 

                                   3. Alice Cooper- He is Back (Man Behind The Mask )

Φυσικά και δεν θα έλειπε από την λίστα μας ο Μέτρ του είδους Alice Cooper, ο άνθρωπος που συνέδεσε την ζωή και την καριέρα του με το είδος. Το προτεινόμενο κομμάτι εκτός των άλλων είναι και soundtrack στη γνωστή σειρά ταινιών τρόμου Friday the 13th (Παρασκευή και 13)

                               




                                          2. De- Devils- 6th Gate (Dance With THe Devil)

Οι D-Devils σας προσκαλούν σε έναν ξέφρενο χορό με τον Διάβολο, άλλο ένα κομμάτι που αναμφίβολα θα ξεσηκώσει τους καλεσμένους σας. Το κομμάτι από τα πιο χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 90, είναι πραγματικά ένα αθάνατο κομμάτι και θα συνοδεύει τα διάφορα πάρτι για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. D-devils λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα.


                                 




                                                       1. Michael Jackson - Thriller

Είναι το απόλυτο soundtrack όλων των Horrror πάρτι στον κόσμο. Ένας ύμνος του ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη με ηλεκτρονικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3.4 εκατομμύρια είναι το πιο ''κατεβασμένο''  κομμάτι του σπουδαίου Michael Jakson.
Το κομμάτι προωθήθηκε με ένα διασκεδαστικό 13 λεπτο βίντεο που όλοι πρέπει να δουν έστω και μια φορά στην ζωή τους.


                                   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου