Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Killed By Deathrock vol.1 Μια συλλογή από την Sacred Bones που δεν έχει προηγούμενο!

Aπο το 2007 όταν ξεκίνησε την Sacred Bones Records o Caleb Braaten άρχισε να να ψάχνει σπάνιες και άσημες post punk, deathrock και dark punk πάντες με σκοπό την δημιουργία μια συλλογής.
Εφτά χρόνια μετά έχοντας ξεσηκώσει πάρα πολλές punk συλλογές από όλο τον κόσμο η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε σε βινύλιο, cd αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή υπό το όνομα : Killed By Deathrock vol 1( Γενικά ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τους Motorhead φυσικά, το deathrock πάντως για όσους δεν ξέρουν είναι είδος της πανκ ροκ το οποίο περιέχει ατμοσφαιρικά και τρομακτικά spooky στοιχεία, και είχε ευδοκιμήσει στην Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές της δεκαετίας του 80).

Η συλλογή παρουσιάζει μπάντες από όλον τον κόσμο από γνωστές όπως οι Σκωτσέζοι Twisted Nerve μέχρι και τελείως άγνωστες που δεν τις βρίσκει ούτε ο Google όπως οι Ιταλοί, Move. Στην συλλογή υπάρχουν ακόμη οι Γάλλοι Bunker με κομμάτι από το πρώτο τους demo πριν ακόμη γίνουν Bunker Strasse. Οι Σουηδοί χαζοπάνκηδες Kitchen & the Plastic Spoons οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1980 κυκλοφόρησαν μόλις κανα δυο 7 ιντσα και διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα το 1981. Οι υπόλοιπες μπάντες καλύπτουν ένα τεράστιο γεωγραφικό φάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκπροσωπούνται από τους Your Funeral, Glorious Din, The Naked and the Dead, Afterimage, και Screaming for Emily. Οι Γάλλοι Baroque Bordello , και οι Γερμανοί Taste of Decay κλείνουν την συλλογή.

Αυτό που έχουν κοινό όλες αυτές οι μπάντες μεταξύ τους, εκτός απο τα σκοτεινή ατμόσφαιρα  στην μουσική τους, είναι ότι αποτελούν την πεμπτουσία της deathrock μουσικής, ενός μουσικού είδους που τουλάχιστον μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο Alexander Heir

Οι εξαιρετικοί Σκωτσέζοι Twisted Nerve :

                           

Και οι Αμερικανοί Your Funeral ...




Πηγή : www.sacredbonesrecords.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου