Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Κυριακάτικο Σινεμά (Ταινίες με αληθινό σεξ)

Είμαι σίγουρος πως όπως εγώ και εσείς έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές, όταν βλέπεται σε μια ταινία σκηνή με σεξ, πως οι ηθοποιοί κατάφεραν να το κάνουν τόσο ρεαλιστικό.
 Μετά απο μια σχετική έρευνα που έκανα έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα σε πόσες πολλές ταινίες οι σκηνές που βλέπαμε δεν ήταν προσποιητές αλλά βλέπαμε αληθινό σεξ. Σε πολλές από αυτές μάλιστα συμμετείχαν  ηθοποιοί με παγκόσμια αναγνώριση.  Μάλιστα αυτή η ιστορία ξεκινάει από παλιά με την πρώτη ταινία να καταγράφεται την δεκαετία του 50. Όπως όλοι περιμέναμε φυσικά οι περισσότερες ταινίες είναι Γαλλικές. Οι Γάλλοι άλλωστε το ξεκίνησαν με την ταινία Un Chant d'Amour (A Song Of Love) το 1950. Στην συγκεκριμένη ταινία πρώτη φορά έδειξε κάποιον να αυνανίζεται, ενώ η ταινία ήταν βασισμένη στο μπανιστήρι. Αξίζει ακόμη να σημειώσω ότι Γαλλική ήταν και πρώτη ταινία πορνό με τίτλο «A L'Ecu d'Or ou la bonne auberge» η οποία είχε κυκλοφορήσει μόλις το 1908, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 'Οπως σας είπα και πιο πάνω οι ταινίες αυτές είναι πάρα πολλές, εγώ θα προτείνω πέντε από αυτές.





                                                                     5. Caligula (1979)
Λίγο-πολύ πιστεύω είναι μια ταινία που την έχουμε δει όλοι. Αυτό που ίσως να μην ξέρατε είναι ότι στην uncut έκδοση η ταινία είχε αρκετές σκηνές με αληθινό σεξ που περιείχαν κανονική διείσδυση, πεολειξία και εκσπερμάτωση. Το σύνολο των σκηνών που είχαν σεξ διαρκούσε έξι λεπτά και ήταν τραβηγμένο από τον ίδιο τον παραγωγό της ταινίας  Bob Guccione. Φαίνεται πως το γλέντησαν καλά όλοι οι συντελεστές της επικής ταινίας!

           




                                                     4.  Base Moi (Rape Me 2000) 
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία των  Virginie Despentes, Coralie Τrinh Thi. 
H ταινία έχει αρκετές σκηνές με αληθινό σεξ, δείχνοντας κυρίως πεολειξία και διείσδυση.

                               




                                                         3. The Raspberry Reich (2004)
Γερμανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Καναδού  σκηνοθέτη Bruce LaBruce. Το θέμα της ταινίας μπορεί να είναι επαναστατικό αφού μας παρουσιάζει μια ομάδα που είχε συγκροτηθεί στην Γερμανία  με σκοπό να συνεχίσει το έργο της επαναστατικής οργάνωσης RAF. Αυτό δεν εμπόδισε πάντως τον Γάλλο σκηνοθέτη να προβάλλει αρκετές σκηνές αληθινού ετεροφυλικού αλλά ομοφυλοφιλικού σεξ, δείχνοντας μεταξύ άλλων διείσδυση, στοματικό αλλά και πρωκτικό σεξ.

                                 



                              2. Des Jours Plus Belles Que La Nuit (Skin Like Sun 2009)
Γαλλική και αυτή σε σκηνοθεσία των Jennifer Lyon Bell, Murielle Scherre η ταινία μας δείχνει κανονικότατο σεξ σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των ηθοποιών Wim van Damme και Floor Wyns

                                  





                                                                  1. Nymphomaniac (2013)
Εννοείται πως στο νούμερο ένα θα ήταν το αριστούργημα του Λαρς Φον Τρίερ. Η πολυσυζητημένη ταινία κατάφερε να προκαλέσει τον θαυμασμό όλης της υφηλίου αλλά και να εξοργίσει αρκετό κόσμο αφού σε αρκετές χώρες απαγορεύτηκαν ακόμη και τα trailer της ταινίας. Η ταινία δείχνει αρκετές σκηνές αληθινού σεξ όμως για να το κάνει αυτό ο Δανός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε γεννητικά όργανα ηθοποιών που παίζουν σε ταινίες πορνό και τα ''κόλλησε'' ψηφιακά πάνω στα σώματα των ηθοποιών της ταινίας.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου