Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Κυριακάτικο Σινεμά (καινούριες ταινίες)

Άλλη μια Κυριακή έφτασε και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο χρόνος πραγματικά ''πετάει''. Έτσι φτάσαμε στα μέσα Μαίου με το καλοκαίρι να μας κλείνει το μάτι αλλά και τον χειμώνα να μην θέλει να μας αφήσει.
Όσο και άστατος να είναι ο καιρός όμως είναι πλέον θέμα ημερών για να απολαύσουμε τις πρώτες μας βουτιές στην θάλασσα και όλες τις καλοκαιρινές συνήθειές μας. Όσο να ναι ψυχολογικά μας ανεβάζει και μόνο η σκέψη.
Θα εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι σήμερα δεν πέσαμε σε κάποια σπουδαία επέτειο ή γιορτή και θα βρω την ευκαιρία να προτείνω μερικές από τις καινούριες ταινίες. 'Όταν λέω καινούριες εννοώ αυτές που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο (μερικές από αυτές μόλις άρχισαν να παίζονται στα σινεμά στη χώρα μας) και ξεχώρισαν. Φυσικά δεν θα συμπεριλάβω τις ταινίες των όσκαρ αφού είναι ήδη γνωστές αλλά ούτε και αυτές που είχαμε στο αφιέρωμα best of στο τέλος του 2013.





                                            5. Filth (Η Διαφθορά 2013) Μαύρη κωμωδία
Σκηνοθεσία του Τζον Σ. Μπερντ με τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Ίμοτζεν Πουτς
Υπόθεση:
Ο ντεντέκτιβ Μπρους Ρόμπερτσον θέλει οπωσδήποτε προαγωγή. Είναι προφανώς ο καλύτερος για τη δουλειά, οι συνάδελφοι του απλά δεν είναι αρκετοί. Ένας φόνος γίνεται και το αφεντικό του θέλει να δει αποτελέσματα. Κανένα πρόβλημα. Μόλις λύσει την υπόθεση, θα γυρίσει και η γυναίκα του πίσω. Κανένα θέμα. Είναι όμως όλα τόσο απλά; Είναι ο Μπρους ο άντρας που νομίζει ότι είναι; Η τραγική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική απάντηση στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

           





                          4. We Are The Millers (Οικογένεια Μίλερ 2013) Κωμωδία 
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρόουσον Μάρσαλ Θάρμπερ με τους: Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Έμα Ρόμπερτς, Γουίλ Πούλτερ. Μοιάζει η ιδανική ταινία για αυτόν που θέλει να δει κάτι ''ελαφρύ''.
Ένας συνοικιακός ντίλερ μαριχουάνας αναγκάζεται να αναλάβει τη μεταφορά μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Για να μην κινήσει υποψίες, νοικιάζει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και μια οικογένεια, τους Μίλερ.

        




                         3. The Other Woman (Η Άλλη Γυναίκα 2014) Αισθηματική Κωμωδία
Σε σκηνοθεσία Nick Cassavetes στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau, Nicki Minaj, Taylor Kinney και Don Johnson
Μια γυναίκα (Cameron Diaz) ανακαλύπτει με καθυστέρηση ότι είναι η "άλλη γυναίκα" στη ζωή του συντρόφου της (Nikolaj Coster-Waldau)  Για την ακρίβεια εκείνος είναι παντρεμένος και έχει μια παράλληλη ζωή με τη σύζυγό του (Leslie Mann) Συνειδητοποιώντας η μία την ύπαρξη της άλλης, οι δύο γυναίκες αποφασίζουν αντί να τον χωρίσουν, να καταστρώσουν την εκδίκησή τους.

           





                                                   2. The Double (O Σωσίας 2014) Θρίλερ
Σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Αϊογουάντι και βασισμένο σε νουβέλα του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μία Γουασικόβσκα Τζέσε Άινσμπεργκ Γουάλας Σον και Τζέιμς Φοξ 

Ο Σάιμον είναι ένας συνεσταλμένος και μοναχικός κυβερνητικός υπάλληλος, στον οποίο κανείς δεν δίνει σημασία. Ούτε η Χάνα, η συνάδελφός του με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν καταφθάσει ο Τζέιμς, ένας καινούργιος συνάδελφος ολόιδιος με τον Σάιμον, αλλά γοητευτικός, εξωστρεφής και παμπόνηρος. Φουτουριστικό αλληγορικό θρίλερ βασισμένο σε νουβέλα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι. Ατμοσφαιρικό και με έντονα πικρό χιούμορ.

           




                                                    1. Phil Spector (2013) Δράμα
Σε σκηνοθεσία και σενάριο του μετρ του είδους David Mamet και πρωταγωνιστές τους Al Pacino και Helen Mirren η ταινία πραγματεύεται την σχέση του διάσημου παραγωγού Phil Spector με την δικηγόρο του την εποχή που γινόταν η δίκη για τον φόνο της Λάρας Κλάρκσον με βασικό ύποπτο τον
ευφυής παραγωγό -τρελό επιστήμονα- του ποπ-ροκ. Ο Αλ Πατσίνο μας χαρίζει άλλη μια συγκλονιστική ερμηνεία καθηλώνοντας τον θεατή. 

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου