Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η ελληνική κρίση έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων ''Dinner For Few'' - Trailer -

Η ελληνική κρίση μπήκε στο στόμα όλου του κόσμου. Έγινε αφορμή για να γραφτούν βιβλία, να εξαχθούν συμπεράσματα, να γίνουν οικονομικές και κοινωνιολογικές μελέτες. Τώρα γίνετε και ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία είναι δεκάλεπτη και έχει τίτλο ''Dinner For Few'', δημιουργός της ο Νάσος Βακάλης.


Ο Νάσος Βακάλης είναι σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων (animation) που βραβεύτηκε με Emmy, σχεδιαστής εικονογραφημένου σεναρίου (πρόσφατα στην Dreamworks) και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε animation στο Cal Arts (California Institute of the Arts).

''Κατά τη διάρκεια του δείπνου , το σύστημα δουλεύει σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς και κυρίως ταΐζει, τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ οι υπόλοιποι επιβιώνουν με ψίχουλα. Αναπόφευκτα, όταν οι προμήθειες θα εξαντληθούν, η μάχη για ότι έχει απομείνει, θα οδηγήσει σε μία καταστροφική αλλαγή. Δυστυχώς, το παιδί αυτής της βαθιάς μεταμόρφωσης αποδεικνύεται πως δεν είναι σημάδι ελπίδας αλλά φτυστό ομοίωμα των γονέων.

Το γουρούνι έγινε συνώνυμο της απληστίας ενώ η γάτα είναι ένα πλάσμα που συναντάμε στις ελληνικές ταβέρνες – είναι γνωστή η εικόνα των γατιών που έρχονται στα τραπέζια, ζητώντας να τους δώσουν κάτι να φάνε''.


Η ταινία είναι μια μη παραδοσιακή ματιά , της χρήσης των γραφικών των υπολογιστών. Χρησιμοποιεί επίπεδα χρώματα στα γραφικά, με σκούρα περιγράμματα και σκληρές σκιές. Αυτή η στυλιστική προσέγγιση είναι πιο σχετική με το θέμα της ιστορίας και θυμίζει το στυλ animation που είναι σχεδιασμένο στο χέρι και έχει δύο διαστάσεις σε σύγκριση με τις φωτο -ρεαλιστικές αποδόσεις στα σύγχρονα με γραφικά κινούμενα σχέδια. Το τέλος της ταινίας περιλαμβάνει μια σκηνή αιματοχυσίας που απεικονίζεται σε μία προσέγγιση με λιτά γραφικά, μόνο με κόκκινες και μαύρες σιλουέτες.


Η παραγωγή της ταινίας έγινε στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με την τεχνική και καλλιτεχνική συνεργασία της Eva Vomhoff από την Γερμανία. Η παραγωγή και η χρηματοδότηση έγινε από τον Νάσο Βακάλη και τη γυναίκα του Κατερίνα Στεργιοπούλου. Η σύνθεση της αυθεντικής μουσικής έγινε από τον Κώστα Χρηστίδη και εκτελέστηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα της Μπρατισλάβα.


Δείτε το trailer:







Πληροφορίες από: cinefreaks.gr, iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου