Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Βαθιά υπόκλιση σε ένα ανώτερο είδος!

Είχα την τύχη να μεγαλώσω μέσα σε μια οικογένεια που το λιγότερο που μπορώ να πώ είχε σοβαρό μουσικό γούστο. Πως να το κάνουμε είναι άλλο να μεγαλώνεις με Beatles, Doors και Βlack Sabbath και άλλο με Νότη, Μαζωνάκη και Σαφέτη. Τα υπόλοιπα θα τα βρείς μόνος σου είναι σίγουρο αυτό. Μέσα από τις οικογενειακές μουσικές επιρροές ''γνώρισα'' ίσως τον πιο οξυδερκή άνθρωπο και σίγουρα την καλύτερη φωνή που γέννησε ποτέ το ροκ, φυσικά και μιλάω για τον θρύλο Freddie Mercury. 

Θυμάμαι όταν ακόμα ήμουν παιδί τα τραγούδια του είχαν πάνω μου τρομερή επιρροή, ήταν ένα συναίσθημα δυνατό και παράξενα όμορφο, ένα είδος μαγείας (A Kind Of Magic). 
Ο Freddie τα είχε προβλέψει όλα τόσο καλά που ακόμα και τώρα 22 χρόνια μετά τον θάνατό του η πλειοψηφία δεν έχει καταφέρει να τον εμπεδώσει. ''Δεν θα γίνω ροκ σταρ, θα γίνω ένας θρύλος'' είχε πεί κάποτε ο ινδικής καταγωγής καλλιτέχνης, και φυσικά δικαιώθηκε απόλυτα. 

Έζησε την ζωή του πάνω στην σκηνή αλλά και κάτω από αυτήν με το ίδιο πάθος και προειδοποιούσε για αυτό (Don`t Stop Me Now). Για τον Freddie η ζωή ήταν ένα δώρο, ένα θαύμα (The Miracle) που είχε αποφασίσει ότι θα ζήσει με τον δικό του τρόπο πράγμα που τον οδηγούσε πολλές φορές στην μοναξιά της ζωής του, ένοιωθε να μην έχει χρόνο για αυταπάτες (Living On My Own). Μπορεί να απολάμβανε την ζωή ενός ροκ σταρ, όμως γνώριζε τη σημαίνει καθημερινότητα ρουτίνα και πίεση από την δουλειά την οικογένεια (Under Pressure) και έτσι για να διευκολύνει την κατάσταση αποφάσισε να γράψει ένα έπος (Bohemian Rhapsody). Δυστυχώς το ταξίδι της ζωής του ήταν σύντομο, όμως το είχε προβλέψει και αυτό και δεν φοβόταν (Who Wants To Live Forever) γιατί ήξερε πολύ καλά ότι είχε κάνει καλούς φίλους (Friends Will Be Friends) που δεν θα τον ξεχνούσαν. Το πιο πιθανό είναι ότι εδώ και 22 χρόνια λάμπει σε κάποιο άλλο σύμπαν γιατί ήξερε την μοίρα του που έλεγε ότι το σόου δεν θα σταματήσει ποτέ (The Show Must Go On)!

Ως επίλογο να πώ μόνο ότι είναι αδύνατο  να συμπεριλάβεις όλα τα αριστουργήματα που είχε γράψει, τα υπόλoιπα θα πρέπει να τα βρείτε μόνοι σας και να προσέχετε τι ακούν τα παιδιά σας, είναι σημαντικό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου