Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνησε σήμερα η Blogovision 2013!

Ξεκινάει σήμερα η Blogovision 2013 και για είκοσι ημέρες θα κρατήσει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στα ύψη. Ο φετινός θεσμός αναμένεται να έχει ρεκόρ συμμετοχών (πάνω από 200 συμμετοχές) κάτι που προμηνύει το σασπένς που θα επικρατήσει τις είκοσι ημέρες της διοργάνωσης. Η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ  θα έχει φέτος την χαρά να φιλοξενήσει τον Θανάση Κεσανλή ο οποίος θα λάβει μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Τι είναι η Blogovision ?
H επονομαζόμενη #blogovision (με χάσταγκ, απαραιτήτως) ξεκίνησε το 2007 όταν ο Μάρκος Φράγκος ξεκίνησε από το -απαραίτητο- μπλογκ ένα κάλεσμα ανάμεσα σε λοιπούς μουσικόφιλους, να κάνουν όλοι από μια λίστα και στο τέλος να αθροίσουν πόντους και να βγάλουν έναν νικητή. Εκείνη την πρώτη χρονιά οι συμμετέχοντες ήταν καμιά 30αριά. (ETA: 28 για την ακρίβεια.)

Τα ελληνικά blogs, μουσικά και όχι μόνο, δημοσιεύουν τις μουσικές τους λίστες με τους καλύτερους δίσκους για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Οι κανόνες είναι αρκετά συγκεκριμένοι και μπορείτε να τους βρείτε αναλυτικά εδώ. Παρόλα αυτά, δε λείπουν τα ευτράπελα, οι κόντρες, οι αντιδικίες και οι εκπλήξεις. Όσο κι αν ο μουσικός προσανατολισμός είναι σαφής, για παράδειγμα πέρυσι εμφανίστηκαν στις λίστες ονόματα όπως η Rihanna, ο Mika, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Christina Aguilera και ο... Παντελίδης. Μα πόσο γελάσαμε...

Οι δίσκοι που συμμετέχουν αφορούν υλικό που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο καλλιτέχνη και πρέπει να έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας μετά από την 1η Δεκεμβρίου 2012.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν τη συμμετοχή τους ως τέλη Νοεμβρίου με ένα σχόλιο στο post του gone4sure. Σε αυτό δίνουν ένα email και τη διεύθυνση του blog τους ή του blog που θα τους φιλοξενήσει.

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε μέρα οι συμμετέχοντες αναρτούν τις επιλογές τους σε αντίστροφη σειρά. Καθώς οι λίστες πρέπει να περιέχουν –το λιγότερο– 20 δίσκους, η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται την 20η Δεκεμβρίου με το νούμερο 1.

Υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη Blogovision, αλλά χωρίς τις καθημερινές αναρτήσεις. Μπορούν να στείλουν τη λίστα τους στο email του συντονιστή της, Μάρκου Φράγκου (gone4sure@gmail.com) μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου